els llegums
LLEGUMS CUITS


ELS NOSTRES LLEGUMS
LLENTIA
Propietats
 
Consum
Les llenties ajuden davant les malalties cardíaques ja que disminueixen els nivells de colesterol i greixos. Molt riques en ferro fàcilment assimilable i són una gran font de proteïnes, sobretot si es combinen amb arròs.
Són natives dels països del sud-oest d'Àsia, des d'on es van estendre ràpidament pels països de la conca mediterràniaLes llenties, igual que la resta de llegums, es caracteritzen per ser aliments amb una alta concentració de nutrients. Les llenties són una gran font de proteïnes i també d'hidrats de carboni, en concret són riques en midó, un tipus de carbohidrat que proporciona gran quantitat d'energia. Un altre avantatge de les llenties és la seva aportació de fibra, i el seu baix contingut en lípids, el que les converteix en aliades dels que han de fer dieta per controlar el seu pes.

A més, aquet llegum és ric en vitamines A, B1, B2, B3, B6, C i E. Posseeix minerals com potassi, fòsfor, calci, ferro, magnesi i sodi. I altres nutrients essencials com àcid fòlic i antioxidant que protegeix les cèl · lules del nostre organisme contra l'oxidació.

Entre els seus beneficis, destaca ser un excel · lent remei contra el restrenyiment, els trastorns de còlon i les malalties cardiovasculars, ja que la fibra aconsegueix mantenir equilibrats els nivells de colesterol en sang.

A més, i per totes les propietats que posseeixen, les llenties són molt recomanables per combatre l'estrès, la depressió, el colesterol, l'osteoporosi i la descalcificació, també són beneficioses per l'artrosi, artritis o reumas, els problemes de còlon, la diabetis , l'anèmia i els problemes cardiovasculars i degeneratius. És molt aconsellable consumir llenties durant la lactància i l'embaràs, per la seva aportació d'àcid fòlic i proteïnes. També ajuden en el trànsit intestinal, són bones per a les dents i els ossos, el cabell, la pell i les ungles, i són anticancerígens, per les seves propietats antioxidants.


 
La fibra soluble en les llenties atrapa els carbohidrats.
Això al seu torn retarda la digestió i l'absorció, ajudant a evitar grans oscil · lacions en els nivells de sucre en la sang durant tot el dia.
Un estudi que es va dur a terme pel Departament de Nutrició de l'Escola de la Salut Pública de Harvard a Boston, va demostrrt que les dietes en les que es consumeixen moltes llenties redueixen el risc de desenvolupar càncer de mama.

 

Els beneficis i les propietats nutricionals dels llegums són superiors a les proteïnes animals.